4 portioner
500 – 600 g köttfärs, vilt eller nöt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
2 – 3 stjälkar selleri
1 msk tomatpuré
3 dl rött vin
1 msk koncentrerad vilt- eller kalvfond
2 krm timjan
1 lagerblad
salt
peppar
Garnityr:
8 små steklökar
2 morötter
100 gram champinjoner
75 gram bacon i tärningar
Stek färsen till fin färg och ställ åt sidan. Skär lök, morot och selleri i små tärningar. Stek varsamt minst 10 minuter utan att bryna.
Rör i tomatpurén och låt stå ytterligare några minuter innan vin, fond och kryddor läggs i. Lägg i färsen och låt småputtra en 20 minuter innan du smakar av med salt och peppar.
Skala löken. Skär morötterna i stavar och champinjonerna i skivor. Stek alltihop i annan panna på låg värme till fin färg. Lägg som garnityr på färsen och höj värmen i pannan för att steka bacontärningarna knapriga. Strö över färsen och servera rätten med potatismos.