Sidor
▼
måndag 12 juli 2021
Kokospanerad kyckling med bönors och limesyrlig gurksalsa
Ett recept från Linas matkasse. Lite halvskum rätt, verkligen inte den stilen jag är van vid. men det gick absolut att äta.
4 portioner
Kokospanerad kyckling:
1 1/2 dl kokosflingor
650 g kycklingfilé
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsksalt
svartpeppar
1/2 msk neutral olja
1 st bakplåtspapper
Bönris:
3 1/2 dl basmatiris
1/2 frp svarta bönor
1 st röd paprika
1/2 msk neutral olja
2 st vitlöksklyftor
2 krm salt
Gurksalsa:
1 st lime
1 st gurka
1 msk vatten
1 tsk flytande honung
salt
Till servering:
kokosflingor
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Häll upp kokosflingor på en tallrik. Häll av svarta bönor och tärna röd paprika.
Kokospanerad kyckling: Skär kycklingfilé i mindre bitar. Krydda med malen kardemumma, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen runt om ca 4 min. Vänd kycklingen i kokosflingorna så det täcker runt om. Lägg kycklingen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Torka ur och spara stekpannan.
Bönris: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek svarta bönor, paprika och pressad vitlök med salt, ca 4 min. Vänd ner bönfräset i det nykokta riset.
Gurksalsa: Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv skalet och dela limen. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset. Lägg kärnhuset i en mixerbunke. Tillsätt limeskal, pressad saft från halva limen, vatten, honung och lite salt. Mixa till en dressing. Tärna gurkan och lägg i en skål. Blanda med dressingen. Klyfta resten av limen.
Servera kokospanerad kyckling med bönris, gurksalsa och limeklyfta. Strö över lite extra kokosflingor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar