Sidor

söndag 11 juli 2021

Tunapizza

Ett recept från Linas matkasse. De andra i familjen gillade den inte, men jag tyckte faktiskt att det var gott!
4 portioner Tuna pizza: 1 st citron 2 frp tonfisk i olja 2 st tomat 1 st rödlök 1/2 msk torkad oregano 1 st pizzadeg 1 msk olivolja 3 msk tomatpuré 1 msk ketchup 2 msk vatten 3 krm salt svartpeppar 150 g riven mozzarella flingsalt Till servering: 1 st fänkål 1 frp ruccola 1/2 msk torkad oregano flingsalt Ställ in en ugnsplåt i ugnen och värm till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av tonfisk. Skiva tomat och rödlök tunt. Tuna pizza: Lägg avhälld tonfisk i en bunke. Blanda med rivet citronskal, torkad oregano, olivolja, tomatpuré, ketchup, vatten, salt och nymald svartpeppar. Lägg ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper på arbetsbänken. Bred ut tonfiskblandningen. Fördela skivad lök och tomat över pizzan och toppa med riven mozzarella. Tillaga högt upp i ugnen ca 12 min, tills pizzan fått fin färg. Öppna gärna ugnsluckan efter halva tillagningstiden för att släppa ut lite ånga. Skiva fänkål tunt och lägg i en salladsskål. Pressa över lite saft från den använda citronen och strö över en nypa flingsalt. Strö ruccola, torkad oregano och lite flingsalt över pizzan. Servera med fänkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar