Sidor

onsdag 23 december 2020

Krämig risoni med ramslökskorv, tomat och paprika

 Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och gott! 



4 portioner 

1 gul lök

400 g ramslöksgrill

1 tsk torkad timjan 

3 1/2 dl risoni

1 grön paprika 

1 ask cocktailtomater 

Olivolja

1/2 msk vitvinsvinäger 

8 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong 

1/2 tsk salt

Svartpeppar 

1 msk smör

Finhacka gul lök. Skär ramslöksgrill i slantar. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn korven 1-2 minuter. Tillsätt lök och torkad timjan. Fräs ytterligare 2-3 minuter.

Tillsätt risoni, vitvinsvinäger, vatten, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud under lock 10-12 minuter, tills risonin är mjuk. Rör om då och då. 

Skär grön paprika i små tärningar. Dela cocktailtomater. Rör ner i grytan. Toppa med tomater och paprika. Servera direkt. 

1 kommentar:

  1. Superlätt och gott! Jag hade bara prinskorv hemma, det blev lite lamt,kan tänka mig att en mer kryddig korv blir lite spralligare. Jag gick lite in i risotto-feeling också och rörde i parmesan på slutet.

    SvaraRadera