Sidor

tisdag 11 januari 2022

Fiskgryta med ansjovis och tomat

Ett recept från en Allt om mat tidning från 1988. Jag är så himla förtjust i ansjovis så jag brukar hålla utkik efter nya recept med ansjovis i. Denna fiskgrytan var väldigt lätt att göra och god. Perfekt vardagsmat.



4 portioner 

2 stora gula lökar

1 grön paprika 

2 msk smör

1 vitlöksklyfta 

1 burk konserverade tomater

600 g filé av torsk, kolja eller gös

1 krm svartpeppar 

1/2 tsk salt

2 msk hackad persilja 

1 burk skinn och benfri ansjovis (125 g)

Tillbehör:

Kokt ris eller potatis 

Skala löken och skär den i tjocka skivor. Dela paprikan, tag bort kärnhus och kärnor. Strimla. Låt smöret bli varmt i en gryta. Lägg i lök och paprika. Skala och skiva vitlöken och lägg även i den. Låt småputtra några minuter under omrörning. Löken ska inte få färg. Tillsätt burktomater plus spadet i ansjovisburken. Dela fiskfiléerna om de är stora och lägg dem överst i grytan. Fördela ansjovisfiléerna på fisken. Krydda. Lägg på lock och låt småputtra i 7-8 minuter. Garnera med persilja och servera med kokt potatis eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar