Sidor

fredag 21 januari 2022

Dragonsoppa

Ett recept från en Allt om mat tidning. Superlätt att göra och väldigt god.



4 portioner 

2 gula lökar

1 purjolök 

1 msk smör

1 burk kikärtor (ca 400 g)

8 dl vatten

2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar 

2 tsk dragon

2 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger 

1/2 dl hackad persilja 

Till servering:

1 dl lätt creme fraiche 

Skala och skiva lök och purjolök. Fräs dem mjuka i smör i en kastrull. Låt kikärterna rinna av. Lägg dem i en matberedare och mixa med löken och lite av vattnet. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt resten av vattnet, smulad buljongtärning, dragon, vinäger och persilja. Låt soppan koka någon minut. Servera med en klick lätt creme fraiche. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar