Sidor

måndag 17 januari 2022

Korv och kumminkål

Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och gott!



493 kcal

4 portioner

400 g falukorv

Ca 600 g vitkål, ca 1 1/2 liter

2 gula lökar

1 tsk salt

1 msk hel kummin

3 dl vatten

1 buljongtärning 

Hackad persilja

Tillbehör:

Kokt potatis

Saltgurka

Senap

Strimla vitkålen fint. Skala och skiva löken. Skär äpplena i tunna skivor. Varva i en gryta kål, lök, äpplen, salt och kummin. Lägg i vatten och buljongtärning och koka ca 10 minuter under lock. Skär korven i skivor och lägg ner dem i grytan. Koka ytterligare 5 minuter. Servera med kokt potatis, saltgurka och senap. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar