Ett recept från en Allt om mat tidning. Jag som älskar både fläskkarré och kalops kände direkt att det skulle vara kul att testa detta receptet.
4 portioner
500 g benfri karré eller 600 g med ben
2-3 morötter
1 purjolök
1 msk smör
8 kryddpepparkorn
4 lagerblad
1 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
1 1/2 msk vetemjöl
1 tsk soja
Tillbehör:
Kokt potatis
Skär köttet i strimlor. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Skölj purjolöken och skär den i bitar. Bryn köttet i matfett i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs purjolöken och lägg över den. Lägg i morötter, salt, kryddpeppar, lagerblad och buljongtärning. Vispa ut mjölet i vattnet och häll i det och sojan. Låt koka 8-10 minuter. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar