Sidor

lördag 22 januari 2022

Snabb karrékalops

Ett recept från en Allt om mat tidning. Jag som älskar både fläskkarré och kalops kände direkt att det skulle vara kul att testa detta receptet.



4 portioner

500 g benfri karré eller 600 g med ben

2-3 morötter

1 purjolök 

1 msk smör

8 kryddpepparkorn

4 lagerblad

1 köttbuljongtärningar

3 dl vatten

1 1/2 msk vetemjöl

1 tsk soja

Tillbehör:

Kokt potatis

Skär köttet i strimlor. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Skölj purjolöken och skär den i bitar. Bryn köttet i matfett i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs purjolöken och lägg över den. Lägg i morötter, salt, kryddpeppar, lagerblad och buljongtärning. Vispa ut mjölet i vattnet och häll i det och sojan. Låt koka 8-10 minuter. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar