Sidor

torsdag 4 november 2021

Coq au vin blanc

Ett recept från en Allt om mat tidning. Väldigt gott! Jag köpte en hel majskyckling på nedsatt pris så bilden stämmer inte riktigt med receptet, men det blev himla gott i alla fall!
4 portioner 2 majskycklingfiléer - med skinn, (à 350 g) 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar - nymald 100 g rökt fläsk 250 g schalottenlök 150 g champinjoner - små 3 dl vitt vin - torrt 1 msk konc kycklingfond 1 msk japansk soja 2 tsk majsstärkelse (Maizena) Skär kycklingfiléerna i fyra bitar vardera. Bryn dem runt om i olja i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och ta upp kycklingen på ett fat. Strimla fläsket. Skala löken. Ansa champinjonerna. Stek fläsket i en stekpanna tills det är knaprigt och har fin färg. Ta upp fläsket. Stek lök och champinjoner i fettet efter fläsket tills det fått fin färg. Koka upp vin, fond och soja i en traktörpanna. Lägg i kyckling, fläsk, lök och svamp och låt puttra under lock ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i skyn. Låt koka upp. Servera med klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar