Sidor

lördag 30 oktober 2021

Frukttosca i långpanna

Ett recept från en Allt om mat tidning. Kändes väldigt retro och väckte minnen om barnkalas då jag blivit bjuden på toscapäron. Blev väldigt mycket över när vi bara var 4 personer som åt. Perfekt till kalas om man har många gäster. Själv kommer jag att ta med resten och bjuda på jobbet på måndag.
ca 15-20 bitar (en långpanna) Botten: 3 ägg 3 dl strösocker 1 1/2 dl mjölk 4 1/2 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Fyllning: 1 stor burk persikor (850g) 1 burk ananas i skivor i spad (570 g) 1 citron Toscasmet: 225 g smör 3 dl strösocker 6 msk vetemjöl 6 msk mjölk 4 påsar mandelspån à 45 g Tillbehör: vispad grädde eller glass Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet i en kastrull och koka upp tillsammans med mjölken. Tillsätt det i äggsmeten under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter så att smeten stannar och får en aning färg. Höj ugnen till 225 grader. Låt den konserverade frukten rinna av väl. Skär persikor i 5 skivor och dela ananasen i 4 bitar. Tvätta citronen och riv skalet. Fördela frukten över kakan och strö över citronskalet. Smält smöret till toscasmeten i en kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna och låt koka upp under omrörning. Fördela smeten över frukten. Gratinera ca 10 minuter i övre delen av ugnen tills kakan fått fin färg. Låt svalna, skär i bitar och servera med vispad grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar