Sidor

fredag 8 oktober 2021

Smörgåstårta med sardellröra och crabsticks

Ett recept frånboken Älskade smörgåstårtor av Kristina Eriksson och Anna Clarén. Den årliga traditionen med smörgåstårta på min sambos födelsedag och i år blev det denna. Väldigt saftig och god! Rekommenderas!
6 hönekakehalvor eller 24 st skivor vitt rostbröd crabsticksfyllning: 250 g crabsticks 1/2 kg oskalade eller 200 g skalade räkor 1 dl majonnäs 1 dl turkisk yoghurt finrivet skal från 1 citron 1 dl finhackad gräslök salt och peppar ägg- och sardellfyllning: 4 kokta kalla ägg 12 sardeller 1 dl avrunnen kapris 2 vitlöksklyftor 1 dl majonnäs 1 dl turkisk yoghurt salt och peppar garneringskräm: 2 dl majonnäs 2 dl turkisk yoghurt garnering: 250 g crabsticks 1/2 kg oskalade eller 200 g skalade räkor 2 msk kapris 1 liten rödlök bladpersilja Skär crabsticksen i bitar. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda crabsticks, räkor, majonnäs, turkisk yoghurt, finrivet citronskal, gräslök, salt och peppar till en röra. Skala och hacka äggen grovt. Mixa sardeller och kapris med en stavmixer eller använd matberedare. Blanda ägg, sardeller, kapris, pressad vitlök, majonnäs och turkisk yoghurt till en röra. Smaka av med salt och peppar. Kantskär brödet. Lägg två hönökakor i kant på en bricka, eller 8 skivor vitt bröd. Bred på crabstickröran. Lägg två hönökakor ovanpå(eller 8 skivor bröd), lägg dem så att skarven förkjuts. Bred på ägg- och sardellfyllning och lägg på de sista brödet. Blanda majonnäs och turkisk yoghurt och bred krämen ovanpå. Skär crabsticksen i bitar och skala räkorna. Fördela crabsticks, räkor och kapris (men jag hoppade över kaprisen) ovanpå. Finhacka rödlöken och strö den och bladpersilja ovanpå smörgåstårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar