Sidor
▼
måndag 4 oktober 2021
Krämig svampsås till färsk gnocchi
Ett recept från en Allt om mat tidning, superlätt att göra och gott!
(590 kcal)
2 portioner
250 g champinjoner
500 g färsk gnocchi
1 dl lätt creme fraiche
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
150 g spenat
tillbehör:
100 g rökt skinka i tunna skivor
salt, olivolja, svartpeppar
Skär champinjonerna i skivor om de är stora. Stek dem i en torr stekpanna ca 2 minuter, så att svampen släpper sin vätska och får lite färg. Strö på 2 krm salt och tillsätt 1 msk olivolja.
sänk värmen till medel, blanda ner gnocchin och fräs ca 1 minut. Tillsätt creme fraiche, vatten och buljongtärning och låt småputtra ca 5 minuter. Krydda med 2 krm peppar.
Blanda ner spenaten och låt alltsammans sjuda ca 2 minuter. Bräck eventuellt skinkskivorna i 1/2 msk olja eller servera dem som de är till gnocchipannan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar