Sidor

måndag 4 oktober 2021

Krämig svampsås till färsk gnocchi

Ett recept från en Allt om mat tidning, superlätt att göra och gott!
(590 kcal) 2 portioner 250 g champinjoner 500 g färsk gnocchi 1 dl lätt creme fraiche 1 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 150 g spenat tillbehör: 100 g rökt skinka i tunna skivor salt, olivolja, svartpeppar Skär champinjonerna i skivor om de är stora. Stek dem i en torr stekpanna ca 2 minuter, så att svampen släpper sin vätska och får lite färg. Strö på 2 krm salt och tillsätt 1 msk olivolja. sänk värmen till medel, blanda ner gnocchin och fräs ca 1 minut. Tillsätt creme fraiche, vatten och buljongtärning och låt småputtra ca 5 minuter. Krydda med 2 krm peppar. Blanda ner spenaten och låt alltsammans sjuda ca 2 minuter. Bräck eventuellt skinkskivorna i 1/2 msk olja eller servera dem som de är till gnocchipannan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar