Sidor

måndag 11 oktober 2021

Pasta med salsiccia och Manchego

Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och perfekt vardagsmat.
4 portioner 500 g pasta 300 g rå salsicciakorv 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 75 g manchegoost 1 ägg 1/2 dl turkisk yoghurt Ta bort skinnet på korven och smula ner färsen i en stekpanna. Fräs ca 3 min. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken med korven ca 2 min. Ställ pannan åt sidan. Finriv 50 g av osten, spara resten till garnering. Vispa ihop ägg, yoghurt, 1/2 msk vinäger, 1/2 tsk salt och 1 Krm peppar. Rör i osten. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Vänd ner den nykokta pastan i korvfräset. Rör i ägg- och ostblandningen. Späd med lite av kokvattnet till en krämig konsistens. Strö över resten av osten. Servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar