Sidor

tisdag 12 oktober 2021

Kycklinggryta med tomat och persiljeyoghurt

Ett recept från en Allt om mat tidning. Blev verkligen supergott! Rekommenderar detta starkt!
4 portioner 600 g kycklinglårfilé 3 dl basmatiris 1 gul lök 1/2 purjolök, det gröna 1/2 dl tomatpuré 1 msk paprikapulver 1 tsk mald spiskummin 2 + 1 vitlöksklyftor 1 burk krossade tomater (400 g) 2 hönsbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 2 dl turkisk yoghurt olivolja salt,nymald svartpeppar bröd Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla putjolöken. Skala alla vitlöksklyftor. Kärna ur och tärna paprikan. Bryn kycklingen i stekpanna i 1 msk olja ca 4 min. Tillsätt lök och purjolök och låt fräsa med 2 min. Rör ner tomatpuré, parrikapulver, spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Pressa i 2 vitlöksklyftor. Lägg över allt i en gryta. Koka ur stekpannan med 4 dl vatten och häll i grytan. Rör i paprikan och tillsätt krossade tomater och buljongtärningar. Låt småkoka under lock på medelvärme ca 20 min. Finhacka persilja och rör ihop hälften med yoghurten. Skala och pressa i 1 vitlöksklyfta och krydda med 2 krm salt. Strö resterande persilja över grytan. Servera med kokt ris, persiljeyoghurt och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar