Sidor

lördag 30 oktober 2021

Ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis

Ett recept från en Allt om mat tidning, verkligen supergott! Rekommenderas verkligen!
4 portioner 4 portionsbitar lax - fryst, (à 125 g) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar - nymald 2 dl crème fraiche 2 msk pepparrot - färskriven Dillstekt potatis: 400 g potatisar - små, kokta 1 msk smör 80 g spenat 100 g sockerärter - färska 1 msk dill - hackad 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar - nymald Garnering: citronklyftor dill Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche och pepparrot och bred över laxbitarna. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min. Dillstekt potatis: Stek potatisen i smör. Vänd i spenat, sockerärter och dill. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen på ett stort fat och lägg på laxen. Garnera med citron och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar