Sidor
▼
lördag 30 oktober 2021
Ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis
Ett recept från en Allt om mat tidning, verkligen supergott! Rekommenderas verkligen!
4 portioner
4 portionsbitar lax - fryst, (à 125 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar - nymald
2 dl crème fraiche
2 msk pepparrot - färskriven
Dillstekt potatis:
400 g potatisar - små, kokta
1 msk smör
80 g spenat
100 g sockerärter - färska
1 msk dill - hackad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar - nymald
Garnering:
citronklyftor
dill
Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche och pepparrot och bred över laxbitarna. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min.
Dillstekt potatis: Stek potatisen i smör. Vänd i spenat, sockerärter och dill. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen på ett stort fat och lägg på laxen. Garnera med citron och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar