Sidor
▼
onsdag 22 september 2021
Krämig fiskgryta med purjolök
Ett recept från ica.se. Tyckte att det såg gott ut på bilden, men tyvärr så var det en ganska så tråkig rätt.
4 portioner
900 g potatis
2/3 purjolök (à ca 300 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 1/2 dl matlagningsgrädde
390 g pastasås basilika
250 g broccoli
600 g alaska pollock
salt
peppar
Tina fisken (om fryst används).
Koka potatisen.
Skölj, ansa och dela purjolöken på längden. Skär den i ca 1 cm stora bitar och fräs dem i oljan i en gryta några minuter. Pressa i vitlöken och rör ner curryn. Tillsätt grädden och pastasåsen. Låt sjuda ca 5 minuter.
Ansa och skär broccolin i klyftor. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter.
Skär fisken i bitar och lägg ner i såsen och låt koka upp. Låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera fiskgrytan med broccoli och potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar