Sidor
▼
fredag 6 augusti 2021
Tournedous på falukorv med gräddigt potatismos och senapskräm
Ett recept från köket.se. Det var faktiskt riktigt gott, tillbehören gjorde verkligen rätten ett lyft!
4 portioner
1 falukorv
8 potatisar
2 dl grädde
50 g smör
olja
salt
peppar
Senapskräm:
2 msk dijonsenap
1 dl matyoghurt
1 knippe persilja
Tomatsalsa:
2 tomater
1 knippe dragon
0,5 rödlök
Skär 2 stora bitar av korven.
Ta bort eventuellt skinn och stek falukorven i hela bitar på högkant och även runt om.
Skala och koka potatisen.
Smält smör och grädde i en kastrull.
Pressa den färdiga potatisen och späd på med gräddblandningen tills det blir en fin konsistens.
Salta och peppra.
Blanda yoghurt med senap och hacka persilja.
Skär tomaterna i bitar, hacka dragon och rödlök.
Blanda salsan och rör i olja, salt och peppar.
Servera till maten.
Servera korven tillsammans med mos och med senapsyoghurten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar