Sidor

söndag 1 augusti 2021

Kyckling i ugn med avocadokräm och rostad potatis

Ett recept från tasteline.com. Blev verkligen supergott! Avocadokrämen passade perfekt till. Jag tog ut kycklingen och blomkålen efter 45 minuter och lät sedan potatisen vara kvar på grilleffekt tills den hade fått lite mer färg. Jag föredrar när potatisen får yta och blir lite krispig.
466 kcal 4 portioner Kyckling och potatis: 500 gram potatis 0,5 st blomkålshuvud 1 st rödlök(ar) 4 st vitlöksklyftor 1 kg kycklingben, tinade 0,75 dl olivolja 1 msk kycklingfond 1 tsk torkad timjan 0,75 tsk salt 2 krm svartpeppar, malen Avokadokräm: 2 st avokados 1 dl crème fraiche, 0,5 st citron, saft 1 st vitlöksklyfta 0,5 kruka färsk persilja 1 msk olivolja 0,5 tsk honung 1 krm salt 1 krm svartpeppar, malen Sallad: 0,5 st isbergssallad 0,5 st paprika 0,5 st gurka 1 msk olivolja 1 tsk vinäger 1 krm salt 1 krm svartpeppar, malen Sätt ugnen på 200 grader. Kyckling och potatis: Skölj och klyfta potatisen och dela blomkålen i buketter. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna. Lägg allting på en plåt tillsammans med kycklingen. Tillsätt olja, kycklingfond, timjan, salt och peppar och blanda om ordentligt. Rosta i ugnen ca 45 min. Avokadokräm: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Tillsätt creme fraiche, saft från en 1/2 citron, skalad vitlöksklyfta, persilja, olja och honung och mixa samman med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär paprika och gurka i bitar. Blanda samman i en skål och tillsätt lite olja, vinäger, salt och peppar. 2. Servera den rostade kycklingen tillsammans med avokadokräm och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar