Sidor
▼
torsdag 29 juli 2021
Kedgeree
Ett recept från köket.se. Hade rökt abborre som min sambo fiskat så tänkte att detta var ett perfekt recept för att kunna göra något med den. Det kändes annorlunda och inte likt något annat jag gjort förut, var en aning skeptisk till och med. Men det var faktiskt ganska så gott!
4 portioner
1 msk smör, plus lite extra
1 gul lök, skalad och finhackad
250 g basmatiris, tvättat och avrunnet
1 msk garam masala
1 rågad tsk gurkmeja
600 ml kycklingbuljong
havssalt
svartpeppar
2 små rökta fiskfiléer
1 handfull bladpersilja, hackad
3 ägg, löskokta, skalade och halverade
1 citron
Smält smöret i en kastrull på medelvärme tills det skummar och är gyllene. Tillsätt lök, minska värmen och svetta försiktigt i ca 8 minuter tills den har mjuknat.
Tillsätt riset, garam masala och gurkmeja och koka försiktigt tills allt är täckt i löken och smöret.
Tillsätt buljongen och blanda väl. Täck med ett lock och låt koka försiktigt under 15 minuter tills all vätska har absorberats. Cirka 5 minuter innan riset är kokt, rör i havssalt och svartpeppar efter behov och lägga fiskfiléer över toppen, sprid ut dem med lite extra smör.
Fortsätt tillagningen under lock tills riset är kokt. Servera generösa portioner som toppas med persilja, löskokta ägg och citronskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar