Sidor
▼
lördag 17 juli 2021
Kycklingbiffar med snabbinlagd gurka och gräddsås
Köpte kycklingfärs med nedsatt pris och letade efter något gott recept att göra på den. Hittade detta receptet på ica.se och tyckte direkt att det lät gott. Det var det också! Barnen tyckte också om det.
4 portioner
900 g fast potatis
Inlagd gurka:
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1 dl vatten
1/2 gurka
2 msk hackad persilja
salt och peppar
2 dl mjölk (gärna 1,5%)
1/2 dl ströbröd
ca 400 g kycklingfärs
1 ägg
170 g majskorn
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1/2 hönsbuljongtärning motsvarar 2 msk kycklingfond)
2 tsk soja
Koka potatisen i saltat vatten.
Inlagd gurka: Blanda lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner. Vänd ner persiljan precis före servering. Salta och peppra.
Rör ihop hälften av mjölken och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar (för 4 port). Forma till fyra biffar (för 4 port).
Stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 72˚C. Ta upp biffarna ur stekpannan.
Blanda majsstärkelsen med resten av mjölken. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan. Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan.
Lägg biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter.
Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar