Sidor

onsdag 14 juli 2021

Italiensk pastagratäng

Ett recept från ica.se. Perfekt vardagsmat som både barn och vuxna gillar! Trots att det var chiliflakes!
4 portioner 300 g pasta (gärna penne och fullkorn) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 2 msk olivolja 4 - 5 sardeller i olja 1 dl oliver 2 tsk paprikapulver 1/2 tsk chiliflakes 2 förp krossade tomater (à 400 g) 2 dl vatten 3 msk hackad fryst persilja salt och peppar 2 dl riven lagrad ost Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och låt rinna av. Skala, dela och finhacka löken. Skala och hacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen. Fräs löken i oljan i en stor gryta ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, fänkål, sardeller och oliver. Fortsätt fräsa ca 5 minuter. Krydda med paprikapulver och chiliflakes. Rör ner krossade tomater, vatten och persilja. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225°C. Lägg den kokta pastan i en smord, ugnssäker form. Häll över tomatsåsen. Toppa med riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar