Sidor
▼
onsdag 14 juli 2021
Italiensk pastagratäng
Ett recept från ica.se. Perfekt vardagsmat som både barn och vuxna gillar! Trots att det var chiliflakes!
4 portioner
300 g pasta (gärna penne och fullkorn)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 msk olivolja
4 - 5 sardeller i olja
1 dl oliver
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
2 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
3 msk hackad fryst persilja
salt och peppar
2 dl riven lagrad ost
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och låt rinna av.
Skala, dela och finhacka löken. Skala och hacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen.
Fräs löken i oljan i en stor gryta ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, fänkål, sardeller och oliver. Fortsätt fräsa ca 5 minuter. Krydda med paprikapulver och chiliflakes.
Rör ner krossade tomater, vatten och persilja. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg den kokta pastan i en smord, ugnssäker form. Häll över tomatsåsen. Toppa med riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar