Sidor

lördag 19 juni 2021

Stekt kyckling med oregano och krämig tomatsås

Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat!
4 portioner tomatsås: 300 g morötter 1 gul lök 1 frp krossade tomater 1/2 msk torkad oregano 1 dl vispgrädde olivolja 2 vitlöksklyftor 1 1/2 dl vatten 1 tärning kycklingbuljong 1 tsk socker 1 msk balsamvinäger salt svartpeppar kyckling: 650 g kycklingfilé 1/2 msk torkad oregano 1 tsk salt svartpeppar 1/2 msk olivolja till servering: 360 g tagliatelle 1 frp ruccola Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4. Skala morötter. Tärna morötter och gul lök. Tomatsås: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs morötter, lök och pressad vitlök ca 3 min. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, socker, torkad oregano och balsamvinäger. Sjud under lock ca 10 min. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Kyckling: Dela kycklingfilé på längden. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och torkad oregano. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Mixa tomatsåsen med stavmixer direkt i grytan. Tillsätt vispgrädde och låt koka upp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera stekt kycklingfilé med krämig tomatsås och nykokt tagliatelle. Toppa med ruccola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar