Sidor
▼
lördag 19 juni 2021
Stekt kyckling med oregano och krämig tomatsås
Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat!
4 portioner
tomatsås:
300 g morötter
1 gul lök
1 frp krossade tomater
1/2 msk torkad oregano
1 dl vispgrädde
olivolja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 tsk socker
1 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
kyckling:
650 g kycklingfilé
1/2 msk torkad oregano
1 tsk salt
svartpeppar
1/2 msk olivolja
till servering:
360 g tagliatelle
1 frp ruccola
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Skala morötter. Tärna morötter och gul lök.
Tomatsås: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs morötter, lök och pressad vitlök ca 3 min. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, socker, torkad oregano och balsamvinäger. Sjud under lock ca 10 min.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Dela kycklingfilé på längden. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och torkad oregano. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Mixa tomatsåsen med stavmixer direkt i grytan. Tillsätt vispgrädde och låt koka upp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera stekt kycklingfilé med krämig tomatsås och nykokt tagliatelle. Toppa med ruccola!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar