Sidor

onsdag 16 juni 2021

Kinesisk biff med sötsur sås

Ett recept jag hittade på köket.se. Jag som sällan gör asiatisk mat hemma blev väldigt imponerad över hur bra det blev. Rekommenderar att du testar!
4 portioner 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat 2 paprikor, i bitar 1 förp bambuskott, à 400 g 1 förp ananas, skivad, 250 g 1 rödlök, stor, i klyftor vetemjöl rapsolja (eller majsolja till fritering) Marinad: 2 msk kinesisk soja 2 msk olja 2 msk vinäger salt svartpeppar Sås: 3 msk olja 3 msk soja 1,5 tsk vinäger 0,75 dl chilisås 0,5 tsk malen ingefära 1,5 msk honung 1 limefrukt, saft av 1 klyfta vitlök, pressad 2 tsk arrowrot 1,5 dl vatten Blanda marinaden. Slå den över köttet och låt dra i minst 30 minuter. Vänd runt några gånger. Blanda såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Förbered grönsakerna. Låt köttet rinna av väl och vänd det i mjöl. Hetta upp olja i en låg vid gryta. Fritera lite fläsk i sänder och låt det rinna av på papper. Slå bort det mesta av friteringsoljan och lägg grönsakerna i pannan. Hetta upp dem snabbt så de bevarar sin spänst. Servera med kött och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar