Sidor
▼
måndag 21 juni 2021
Färsbiffar med citrussallad och couscous
Ett recept från linas matkasse. Det var gott! Bra lättlagad vardagsmat.
4 portioner
Färsbiffar:
500 g nötfärs
1 msk tomatpuré
1 msk vatten
2 vitlöksklyftor
1 krm chili flakes
1 tsk salt
olivolja
Couscous:
250 g couscous
olivolja
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
Citrussallad:
1 st lime
1 st grapefrukt
1 st rödlök
1 frp gemsallad
salt
chili flakes
2 tsk olivolja
1 tsk flytande honung
Couscous: Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Färsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Tillsätt tomatpuré, vatten, pressad vitlök, chili flakes och salt. Forma till 8 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Citrussallad: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala grapefrukt med en vass kniv. Tärna fruktköttet eller skär gärna i filéer, om du har tid. Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från gemsallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med rivet limeskal, lite salt och chili flakes. Ringla över olivolja och flytande honung.
Klyfta den använda limen. Servera färsbiffar med citrussallad, couscous och limeklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar