Sidor

måndag 21 juni 2021

Färsbiffar med citrussallad och couscous

Ett recept från linas matkasse. Det var gott! Bra lättlagad vardagsmat.
4 portioner Färsbiffar: 500 g nötfärs 1 msk tomatpuré 1 msk vatten 2 vitlöksklyftor 1 krm chili flakes 1 tsk salt olivolja Couscous: 250 g couscous olivolja 5 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong Citrussallad: 1 st lime 1 st grapefrukt 1 st rödlök 1 frp gemsallad salt chili flakes 2 tsk olivolja 1 tsk flytande honung Couscous: Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel. Färsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke. Tillsätt tomatpuré, vatten, pressad vitlök, chili flakes och salt. Forma till 8 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Citrussallad: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala grapefrukt med en vass kniv. Tärna fruktköttet eller skär gärna i filéer, om du har tid. Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från gemsallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med rivet limeskal, lite salt och chili flakes. Ringla över olivolja och flytande honung. Klyfta den använda limen. Servera färsbiffar med citrussallad, couscous och limeklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar