Sidor
▼
lördag 12 juni 2021
Lax med teriyakisås och gurksallad
Ett recept från Linas matkasse, helt okej! barnen gillade inte gurksalladen, men jag tyckte att den var god!
Laxfilé:
600 g laxfilé
2 krm salt
svartpeppar
Teriyakisås:
2 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
1 mskbalsamvinäger
2 msk vatten
1 mskneutral olja
1 1/2 flytande honung
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen ingefära
Till servering:
3 1/2 dl jasminris
1 frp rädisor
Gurksallad:
1 st bananschalottenlök
1 st gurka
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min.
Teriyakisås: Häll japansk soja i en skål. Blanda med kinesisk soja, balsamvinäger, vatten, neutral olja, honung, pressad vitlök och malen ingefära.
Gurksallad: Skiva bananschalottenlök. Skär gurka i strimlor. Lägg allt i en skål. Blanda med hälften av teriyakisåsen. Spar resten av såsen till servering.
Servera ugnsbakad lax med teriyakisås, gurksallad, nykokt jasminris och rädisor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar