Sidor

lördag 12 juni 2021

Lax med teriyakisås och gurksallad

Ett recept från Linas matkasse, helt okej! barnen gillade inte gurksalladen, men jag tyckte att den var god!
Laxfilé: 600 g laxfilé 2 krm salt svartpeppar Teriyakisås: 2 msk japansk soja 1 msk kinesisk soja 1 mskbalsamvinäger 2 msk vatten 1 mskneutral olja 1 1/2 flytande honung 2 vitlöksklyftor 1 tsk malen ingefära Till servering: 3 1/2 dl jasminris 1 frp rädisor Gurksallad: 1 st bananschalottenlök 1 st gurka Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Lägg laxfilé i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min. Teriyakisås: Häll japansk soja i en skål. Blanda med kinesisk soja, balsamvinäger, vatten, neutral olja, honung, pressad vitlök och malen ingefära. Gurksallad: Skiva bananschalottenlök. Skär gurka i strimlor. Lägg allt i en skål. Blanda med hälften av teriyakisåsen. Spar resten av såsen till servering. Servera ugnsbakad lax med teriyakisås, gurksallad, nykokt jasminris och rädisor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar