Sidor

söndag 23 maj 2021

Mild indisk kycklinggryta

Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat!
4 portioner Tillbehör: 300 g basmatiris 2 st tomater Kycklinggryta: 1 msk spiskummin 1 1/2 tsk curry 1 tsk malen ingefära 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 st gul lök 1 st röd paprika 3 msk smör 600 g kyckling minutfilé 2 st vitlöksklyftor 2 tsk vetemjöl 2 dl vatten 2 tsk flytande honung 1 tärning kycklingbuljong 2 dl matyoghurt Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Kryddblandning: Blanda spiskummin, curry, malen ingefära, salt och svartpeppar i en liten skål. Förberedelser: Klyfta gul lök och röd paprika. Tärna tomat. Kycklinggryta: Hetta upp smör i en rymlig stekgryta och bryn kyckling minutfilé ca 2 min per sida. Tillsätt kryddblandningen, lök, paprika och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, honung och smulad kycklingbuljong. Låt puttra under lock på svag värme ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Dra från värmen och rör ner matyoghurt. Toppa kycklinggrytan med tomat och servera med nykokt basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar