Sidor
▼
söndag 23 maj 2021
Mild indisk kycklinggryta
Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat!
4 portioner
Tillbehör:
300 g basmatiris
2 st tomater
Kycklinggryta:
1 msk spiskummin
1 1/2 tsk curry
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 st gul lök
1 st röd paprika
3 msk smör
600 g kyckling minutfilé
2 st vitlöksklyftor
2 tsk vetemjöl
2 dl vatten
2 tsk flytande honung
1 tärning kycklingbuljong
2 dl matyoghurt
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Kryddblandning: Blanda spiskummin, curry, malen ingefära, salt och svartpeppar i en liten skål.
Förberedelser: Klyfta gul lök och röd paprika. Tärna tomat.
Kycklinggryta: Hetta upp smör i en rymlig stekgryta och bryn kyckling minutfilé ca 2 min per sida. Tillsätt kryddblandningen, lök, paprika och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl.
Tillsätt vatten, honung och smulad kycklingbuljong. Låt puttra under lock på svag värme ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Dra från värmen och rör ner matyoghurt.
Toppa kycklinggrytan med tomat och servera med nykokt basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar