Sidor
▼
måndag 31 maj 2021
Korvsoppa med risoni, basilika och parmesan
Hittade detta receptet på ica.se. Tyckte att det såg ut att passa bra till barnen, men de blev tyvärr inte någon jättehit gör dem. Jag tyckte väl inte heller att det var superspännande, men helt okej vardagsmat.
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 liten fänkål
2 msk olivolja
1 1/4 l hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl risoni eller fullkornsmakaroner
400 g tomater (gärna romanticatomater)
300 g kycklingkorv
1 kruka basilika
peppar
Till servering:
1 dl riven parmesanost
bröd (gärna fullkorn)
Skala och hacka lök och vitlök.
Skala morötterna och ansa fänkålen, skär i små tärningar.
Fräs lök, vitlök och grönsakstärningarna i olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt buljong och risoni och koka ca 11 minuter.
Skär tomaterna i fjärdedelar och skiva korven. Tillsätt i grytan efter halva koktiden.
Grovhacka basilikan och rör ner den i grytan. Smaka av med peppar.
Till servering: Servera med parmesan och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar