Sidor

onsdag 17 mars 2021

Tacogratäng med tortillachips och färskost



Ett recept från Linas matkasse, gott och väldigt lätt att göra!



4 portioner

Tacogratäng:

500 g blandfärs

1 påse tacokrydda

80 g tortillachips

1/2 frp färskost

Olivolja

4 msk tomatpuré

2 vitlöksklyftor

3 dl vatten

2 tsk flytande honung

1 tärning kycklingbuljong

Salt

Svartpeppar

Grönsaker:

2 st tomater

300 g morötter

Tillbehör:

300 g basmatiris

1 dl gräddfil


Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).



Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.



Tacogratäng: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs blandfärs ca 3 min, tills färsen fått fin färg. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré och pressad vitlök.
Tillsätt vatten, honung och smulad kycklingbuljong. Sjud på svag värme ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg över färsen i en smord ugnsform. Krossa tortillachips (ca 1/2 påsen) över färsen och klicka på färskost. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min, tills osten smält.
Skär tomater i mindre bitar. Grovriv morötter. Lägg upp i skålar.
Servera krispig tacogratäng med nykokt ris, grönsaker och en klick gräddfil. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar