Ett recept från Linas matkasse, gott och väldigt lätt att göra!
Tacogratäng:
500 g blandfärs
1 påse tacokrydda
80 g tortillachips
1/2 frp färskost
Olivolja
4 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 dl vatten
2 tsk flytande honung
1 tärning kycklingbuljong
Salt
Svartpeppar
Grönsaker:
2 st tomater
300 g morötter
Tillbehör:
300 g basmatiris
1 dl gräddfil
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tacogratäng: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs blandfärs ca 3 min, tills färsen fått fin färg. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré och pressad vitlök.
Tillsätt vatten, honung och smulad kycklingbuljong. Sjud på svag värme ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg över färsen i en smord ugnsform. Krossa tortillachips (ca 1/2 påsen) över färsen och klicka på färskost. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min, tills osten smält.
Skär tomater i mindre bitar. Grovriv morötter. Lägg upp i skålar.
Servera krispig tacogratäng med nykokt ris, grönsaker och en klick gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar