Ett recept från Linas matkasse. Fisken och potatisen var väldigt god! Men remouladsåsen tyckte jag var rätt så trist, mycket godare om man hackar picklade grönsaker och har i såsen.
4 portioner
Potatischips:
900 g potatis
1 msk olivolja
3/4 tsk salt
1 bakplåtspapper
Remouladsås:
1/2 gurka
1 äpple
2 dl gräddfil
2 krm curry
1 tsk senap
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 krm salt
Panerad torskfilé:
600 g torskfilé
1 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd
3/4 tsk salt
1 msk smör
2 tsk salt
2 tsk olivolja
Grönsaker:
300 g morötter
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Potatischips: Skär potatis i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är krispig.
Remouladsås: Tärna gurka och äpple smått och lägg i en skål. Blanda med gräddfil, curry, senap, vitvinsvinäger, honung och salt.
Panerad torskfilé: Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl i den ena, vispa upp ägg i den andra och lägg ströbröd i den tredje.
Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt. Vänd fisken i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 4 min per sida, tills den är klar.
Skala och skär morötter i stavar. Servera nystekt fisk med potatischips, remouladsås och morotsstavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar