Sidor

onsdag 17 mars 2021

Fläskmedaljonger med krämig risoniotto



Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och väldigt gott! Risoni är verkligen en pastasort som jag glömmer bort mellan varven men borde göra oftare!



4 portioner

Krämig risoniotto:

3 dl risoni

1/2 frp färskost

15 dl vatten

2 st kycklingbuljong tärningar

Salt

Svartpeppar

Fläskmedaljonger:

600 g fläskytterfilé

3/4 tsk salt

Svartpeppar

1 tsk olivolja

Grönsaker:

1/2 gurka

1 st tomat

300 g morötter


Krämig risoniotto: Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 minuter. Rör om då och då. Spara ca 1 dl buljong till moment 3 när du häller av risonin.
Fläskmedaljonger: Skär fläskytterfilé i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll av risonin och rör ner färskost. Tillsätt lite av den sparade buljongen (ca 2 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer av den sparade buljongen.
Tärna gurka och tomat. Skala och dela morötter i stavar. Lägg upp allt i skålar.
Servera nystekta fläskmedaljonger med krämig risoniotto och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar