Sidor

söndag 8 november 2020

Frasig fisk med potatismos och citron

 Ett recept från Linas matkasse. Gott!



4 portioner

1 broccoli

250 g morötter 

1 citron

Frasig fisk:

600 g koljafilé 

1 tsk salt

Svartpeppar 

1 dl vetemjöl

2 dl ströbröd 

2 st ägg

1msk smör

Potatismos:

900 g mospotatis

2 dl mjölk

2 msk smör

Salt

Svartpeppar 

Skala och koka mospotatis i en kastrull med lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka broccoli i 2-3 minuter i lättsaltat vatten, eller lägg i ett durkslag och låt ånga ovanpå potatisen de sista 4-5 minuterna. Skala och skär morötter i stavar. Klyfta citronen. Frasig fisk: skär koljafilé i bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Ta fram tre djupa tallrikar. Häll vetemjöl i den ena, ströbröd i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan ägg och sist i ströbrödet. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken 2-3 minuter per sida, tills den är klar. Potatismos: värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll bort vattnet från potatisen och mosa med en potatisstöt eller elvisp. Vispa ner mjölkblandningen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera frasig fisk med potatismos, grönsaker och citronklyfta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar