Ett recept från Linasmatkasse. Gott!
4 portioner
1/2 knippe bladpersilja
1 frp mixsallad
Italiensk örtkyckling:
600 g minutfilé
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk chili flakes
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 msk olivolja
Svartpeppar
2 msk smör
Rostade rotsaker:
900 g potatis
250 g morötter
1 msk olivolja
1 tsk salt
Svartpeppar
Tomatconcassé:
1 bananscharlottenlök
4 st tomater
1 tsk torkad basilika
1 vitlöksklyfta
Olivolja
2 tsk balsamvinäger
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Värm ugnen till 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig). Finhacka vitlök och lägg i en bunke. Blanda ner japansk soja, olivolja, torkad oregano, chili flakes (kan uteslutas), lite nymald svartpeppar och kyckling minutfilé.
Klyfta potatisen. Dela morötter i bitar. Lägg allt i en smord långpanna. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter, tills potatisen är klar.
Finhacka bananscharlottenlök och vitlök. Grovhacka tomater. Lägg allt i en kastrull och tillsätt torkad basilika, lite olivolja, balsamvinäger och salt. Sjud 8-10 minuter, rör om med jämna mellanrum. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn den marinerade kycklingen tills den fått fin färg. Lägg kycklingen på potatisen i ugnen och laga klart 4-5 minuter, tills den är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).
Grovhacka persilja. Strö persilja över kyckling och rostade rotsaker precis innan servering. Servera med tomatconcassé och salladsmix.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar