Sidor

lördag 7 november 2020

Nötfärsbiffar med löksky och kokt potatis

 Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat! Lingonsylt passar perfekt till tycker jag!



900 g potatis

300 g morot

1/2 frp bladpersilja

Nötfärsbiffar:

500 g nötfärs

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

1 ägg

2 tsk dijonsenap 

1 tsk salt

Svartpeppar 

Olivolja

Löksky:

2 st gula lökar

1 msk smör

1 tsk socker

2 tsk vetemjöl

4 dl vatten

2 tsk kinesisk soja

Salt

Värm ugnen till 175 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig). Koka potatis i lättsaltat vatten. Nötfärsbiffar: blanda ströbröd, mjölk, ägg, dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna 2-3 minuter per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 6-8 minuter, tills de är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Spara pannan. 

Löksky: skiva gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och bryn löken med socker 2-3 minuter. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten och kinesisk soja. Sjud 5-6 minuter och smaka av med lite salt. Grovriv morot och lägg upp i en skål. Hacka bladpersilja. Servera nötfärsbiffar med löksky, nykokt potatis och rårivna morötter. Toppa med persilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar