Sidor

torsdag 10 september 2020

Sesamprickiga kyckling Nuggets med chunk tomatsås och melon

 Ett recept från Linas matkasse. Va ett av de sämre recepten hittills faktiskt.



4 portioner

3 1/2 dl basmatiris

1 frp sesamfrö

600 g kyckling, minutfilé 

1 ägg

1 tsk salt

1 bakplåtspapper 

Tomatsås:

1 gul lök

1 frp krossade tomater

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor 

1 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong 

2 msk tomatpuré 

1 msk rödvinsvinäger 

1 msk flytande honung

Svartpeppar 

Grönsaker:

250 g morötter 

1/2 galiamelon

Värm ugnen till 225 grader  varmluft eller 250 grader vanlig. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 

Sesamprickiga Nuggets: ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena och häll sesamfrö i den andra. Skär kyckling minutfilé i ca 4 cm tjocka skivor. Krydda med salt. Vänd bitarna först i ägg, sedan i sesamfrön. Lägg påsen plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 12-14 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Vänd bitarna efter halva tillagningstiden.

Tomatsås:

Grovriv gul lök. Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull och fräs lök och pressad vitlök 2-3 minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, rödvinsvinäger, flytande honung och lite nymald svartpeppar. Sjud 2-3 minuter. Skala och skär morot i stavar. Kärna ur galiamelon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Servera sesamprickiga Nuggets med chunk tomatsås, nykokt ris, morotsstavar och melon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar