Sidor

torsdag 10 september 2020

Färsjärpar med paprikasås och skruvad pasta

 Ett recept från Linas matkasse. Väldigt gott! Rekommenderas!



4 portioner 

360 g fusilli 

1 1/2 dl ajvar relish

1 vitlöksklyfta 

2 krm salt

Järpar:

1/2 dl ajvar relish

500 g nötfärs 

2 msk ströbröd

1/2 dl vatten

3/4 tsk salt

Svartpeppar 

Olivolja

Grönsaker:

1/2 gurka

1 röd paprika

1/2 galiamelon 

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. 

Paprikasås: häll gräddfil i en liten skål och blanda ner ajvar, pressad vitlök och salt. 

Järpar: lägg ströbröd i en bunke och blanda ner vatten, ajvar, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs. Forma till 8 järpar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek järparna på medelvärme 8-10 minuter, tills de är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).

Grönsaker: skär gurka i stavar och röd paprika i ringar. Kärna ur och klyfta galiamelon. Lägg upp på ett fat. Servera järpar med pasta, paprikasås och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar