Ett recept från Linas matkasse. Väldigt gott! Rekommenderas!
4 portioner
360 g fusilli
1 1/2 dl ajvar relish
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
Järpar:
1/2 dl ajvar relish
500 g nötfärs
2 msk ströbröd
1/2 dl vatten
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
Grönsaker:
1/2 gurka
1 röd paprika
1/2 galiamelon
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Paprikasås: häll gräddfil i en liten skål och blanda ner ajvar, pressad vitlök och salt.
Järpar: lägg ströbröd i en bunke och blanda ner vatten, ajvar, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs. Forma till 8 järpar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek järparna på medelvärme 8-10 minuter, tills de är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).
Grönsaker: skär gurka i stavar och röd paprika i ringar. Kärna ur och klyfta galiamelon. Lägg upp på ett fat. Servera järpar med pasta, paprikasås och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar