Sidor

lördag 12 oktober 2019

Smörgåstårta med italienska smaker

Gjorde denna smörgåstårtan förra helgen när vi firade min sambos födelsedag. Så god smörgåstårta!! Rekommenderas!



24 skivor formfranska

Tomat- och yoghurtfyllning:
2 1/2 dl turkisk yoghurt
6 soltorkade tomater i olja
Salt och peppar

Basilika- och pinjenötsfyllning:
1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 1/2 dl creme fraiche
50 g pinjenötter
1/2 tsk örtsalt

Garneringskräm:
3 dl turkisk yoghurt
Finrivet skal från 1 liten citron
Salt och peppar

Garnering:
150 + 75 g salami i skivor
300 g melon
3 färska fikon
Några svarta oliver
100 g avrunna mozzarellabollar
Basilikablad
6 st cocktailtomater

Kör lite av yoghurten med de soltorkade tomaterna i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt resten av yoghurten, salt och peppar och blanda (kör inte mer med mixern). Mixa basilikablad och olivolja med en stavmixer. Blanda de mixade basilikabladen och creme fraiche i en skål. Stöt pinjenötterna i en mortel och tillsätt dem till basilikaröran. Smaka av med örtsalt. Kantskär alla brödskivor. Lägg en brödbotten på en bricka och bred på tomat- och yoghurtfyllningen. Täck med en brödbotten och bred på basilika- och pinjenötsfyllningen. Avsluta med den sista brödbottnen. Blanda yoghurt, finrivet citronskal, salt och peppar till en röra och bred den runt om hela smörgåstårtan. Garnera den stora mängden salamiskivor som du placerar omlott runt om hela tårtan. Skär melonen i tärningar och tomater och fikon i klyftor. Garnera med melon, fikon, resterande salamiskivor, oliver, mozzarellabollar, basilikablad och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar