Sidor

lördag 12 oktober 2019

Rimmad oxbringa med potatissallad

Ett recept från boken Mannerströms Husmanskonster av Leif Mannerström. Väldigt god och fräsch sallad!



500-600 g mager kokt rimmad oxbringa

Potatissallad:
2 råa rödbetor
1 liten rödlök
2 salladslökar
8-10 kalla kokta potatisar (ca 800 g)
2 nävar späd sallad, tex bladspenat, rucola eller mangold
Salt och peppar

Vinägrett:
1 1/2 msk dijonsenap
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 riven vitlöksklyfta
2 dl mild olivolja
Salt och peppar

Rör ihop samtliga ingredienser utom oljan till vinägretten i en skål, tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Skala rödbetorna och skiva dem så tunt du kan, använd gärna en mandolin. Lägg skivorna i iskallt vatten så blir de extra krispiga. Skala rödlöken och skiva den tunt, strimla salladslöken. Skiva potatisen och lägg den i en skål tillsammans med löken. Slå över vinägretten, men spara lite till servering. Häll av rödbetorna i ett durkslag och blanda ner dem och salladen precis innan servering. Smaka av med salt och peppar. Skiva oxbringan tunt och tvärs över fibrerna. Lägg upp potatissalladen på ett serveringsfat och toppa med skivad bringa. Ringla lite extra vinägrett över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar