Sidor

tisdag 16 april 2019

Chorizogryta

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Superlätt att göra och verkligen supergott! Rekommenderar verkligen detta receptet.

4 portioner

4 chorizokorvar (ca 400 g)
1 squash (ca 400 g)
1 gul lök
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
3 msk ajvar relish, mild eller stark
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar

Ugnsbakad småpotatis:
750 g små potatisar
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
2 msk olivolja
1 tsk salt

Garnering:
Färsk timjan

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrapa potatisen. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Blanda potatis, paprika, olja och salt i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen 25-30 minuter. Skär korvarna i 1-2 cm tjocka skivor. Dela squashen på längden och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Fräs chorizo, squash och lök i smöret i en gryta tills det fått lite färg. Tillsätt grädde, vatten, ajvar relish och timjan. Låt koka på svag värme ca 10 minuter utan lock, tills grytan kokat ihop något och grönsakerna mjuknat. Smaka av med salt och peppar. Servera med ugnsbakad småpotatis med paprika. Garnera med timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar