Sidor

fredag 7 december 2018

Saffransskorpor

Ett recept ur boken Sweet christmas av Leila Lindholm. Jag är ju inte så förtjust i skorpor, men vet ju att andra är de... så detta är för att bjuda på!


Ca 35 skorpor

100 g smör

2 påsar (1 g ) saffran

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär de varma längderna med en sågtandad kniv i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar