Sidor

fredag 7 december 2018

Chocolate gingerbread cookies

Ett recept ur boken Sweet christmas av Leila Lindholm. Verkligen supergoda kakor. Som chocolatechip cookies, fast med pepparkakssmak. Hade tänkt bjuda på dom när vi ska ha julbord hemma... men de kommer hinna ta slut innan, för de va så sjukt goda! 


Ca 24 kakor

125 g smör

1 tsk färsk riven ingefära

1 dl ljust muscovadosocker 

1 dl ljus sirap

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk malen ingefära

1 tsk malen kanel

1 krm malen kryddnejlika

1 krm riven muskotnöt

1 tsk kakao av god kvalitet

200 g mörk choklad, 70 %

1/2 dl råsocker (att rulla dem i)

Vispa smör, ingefära, muscovadosocker och sirap fluffigt. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao. Hacka chokladen grovt och vänd ner den. Blanda samman allt till en deg och forma till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar. Sätt ugnen på 175 grader. Skär degrullen i 24 bitar, forma dem till bollar och rulla sedan bollarna i en skål med råsocker. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda kakorna gyllene, cirka 14 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar