Sidor

lördag 10 november 2018

Kycklingschnitzel med rosmaringremolata, coleslaw och citron

Ett recept från Linas matkasse. Helt okej rätt.


2 portioner

450 g småpotatis

Olivolja

Salt och svartpeppar

1 bananscharlottenlök

1 frp coleslawmix

1/2 dl creme fraiche

2 tsk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk sambal oelek

1 tsk honung

1 vitlöksklyfta

1/2 kruka rosmarin

1 citron

Ströbröd

300 g minutfilé av kyckling

Värm ugnen till 250 grader. Lägg potatisen i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen 20-25 min. Skiva bananscharlottenlöken tunt och lägg i en bunke. Blanda med closlawmixen, vmcremw fraiche, dijonsenap, vitvinsvinäger, sambal oelek, honung, pressad vitlök, 2 krm salt och lite nymald svartpeppar. 

Hacka rosmarinbladen. Finriv skalet från citronen. Blanda på skärbrädan och spara till senare. 

Häll ströbröd på en tallrik. Krydda ca 300 g minutfilé med 1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Vänd kycklingen i ströbrödet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på medelvärme 4-6 min per sida tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader). Strö gremolatan över schnitzlarna. Klyfta den använda citronen. Servera kycklingschnitzel med coleslaw, rostad potatis och citronklyftor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar