Sidor

lördag 10 november 2018

Italienska köttbullar i tomatsås med tripolinepasta och rosmarin

Ett recept från Linas matkasse. Gott och lätt att göra!


180 g tripolinepasta 

1/4 förp. Riven parmesan

2 vitlöksklyftor

1/2 msk torkad oregano

1 tsk torkad timjan

Salt och svartpeppar

250 g nötfärs

Olja

1 burk konserverade körsbärstomater

1/4 dl creme fraiche

1 tsk torkad timjan

1 tsk balsamvinäger

1 tsk honung

1 tomat

1 röd paprika

1 bananscharlottenlök

1/2 frp ruccola

1 tak balsamvinäger

1/2 kruka rosmarin

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda parmesan, pressad vitlök, oregano, timjan, 2 krm salt och lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 6-8 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och bryn köttbullarna runtom 3-4 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, creme fraiche, timjan, 1/2 tsk salt, balsamvinäger och honung i stekpannan. Låt puttra under lock 6-9 min. tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader).

Skiva tomaten, paprikan och bananscharlottenlöken. Blanda med ruccola och balsamvinäger. Lägg på ett fat och strö över lite salt och nymald svartpeppar. Grovhacka rosmarinen och strö över italienska köttbullarna och servera med tripolinepasta och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar