Sidor

lördag 10 november 2018

Ingefärsstekt torsk med het sallad och sojakräm

Ett recept från Linas matkasse. Helt okej rätt. Men tyvärr är jag inte superimponerad av hennes mat..tycker att de är lite onödigt konstiga grejer...


2 portioner

1 3/4 dl jasminris

1/2 dl creme fraiche

1 tsk soja

1 bit ingefära

1 frp coleslawmix

1/2 frp ruccola

olivolja

1 tsk sambal oelek

1 tsk vitvinsvinäger

2 krm socker

salt och svartpeppar

300 g torskfilé

1 frp. Rädisor

2 msk vatten

1 msk japansk soja

1/2 tsk socker

1 lime

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg creme fraiche i en liten skål och blanda med soja. 

Skala och finriv ingefäran (1-2 msk). Lägg hälften av ingefäran i en skål, spara resten till senare. Blanda med coleslawmix, ruccola, 1 msk olivolja, sambal oelek, vitvinsvinäger, socker och 2 krm salt. Krydda torsken med 2 krm salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisk och rädisor 2-3 minuter. Tillsätt resten av ingefäran, vatten, soja och socker. Vänd fisken och sjud 1-2 min. tills fisken är klar. Finriv skalet från 1 lime och strö över fisken. Klyfta den använda limen. Servera ingefärsstekt torsk med het sallad, sojakräm, nykokt jasminris och limeklyfta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar