Sidor

tisdag 19 juni 2018

Vegetarisk lasagne

Ett recept ut boken Morberg Så gott som grön av Per Morberg. Hade gäster idag, var av den ena är vegetarian, så passade på att testa denna. Jag tyckte att den var väldigt god, men min sambo tyckte inte det.


6 portioner

Lasagneplattor, gärna fullkorn

3 vitlöksklyftor

2 gula lökar

3 morötter

3 palsternackor

1 röd paprika

2 dl mandlar eller valnötter

50 g riven parmesan


Bechamelsås:

100 g smör

1 dl vetemjöl

1 liter mjölk

100 g getost, utan kant

100 g fryst spenat


Bechamelsås: smält smöret, vispa i mjöl till en jämn smet. Vispa i mjölken lite i taget. Låt sjuda hela tiden. Sila gärna bechamelen så alla eventuella klumpar försvinner. Koka upp igen, smula i getosten, låt den smälta. Ha sist i spenaten och rör om. Salta och peppra.

Hacka löken och vitlöken, fräs i panna på svag värme. Skala morötter och palsternacka, dela i grova bitar och mixa lätt i matberedare. Fräs tillsammans med löken. Skär paprikan i fina tärningar, grovmixa mandlar eller nötter. Varva lasagneplattor, sås, grönsaker och nötter. Börja och sluta med bechamelsås. Täck med riven parmesan. Baka i ugn på 175 grader i cirka 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar