Sidor

måndag 18 juni 2018

Nyponsoppa

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Enkelt att göra och så himla gott! Hemmagjord smakar så mycket mer än köpt!


3 dl torkade nypon

12 dl vatten

1 dl strösocker

1 kanelstång

1 msk potatismjöl

Till servering:

Vaniljglass eller lättvispad grädde

Mandelbiskvier


Ansa bort eventuella skaft från nyponen och lägg dem i blöt i ett par timmar. Koka dem mjuka i nytt vatten, 1 liter och 30 minuter är lagom att börja med. Passera dem sedan och späd med mer vatten så att du har 1 liter nyponpuré. Koka upp purén med socker och kanelstång. Rör ut potatismjölet i lite vatten. Tillsätt redningen i en tunn stråle och smaka av sötman. Servera soppan varm eller kall tillsammans med biskvier och vaniljglass, alternativt lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar