Sidor

tisdag 19 juni 2018

Bärpaj med vit choklad

Ett recept ut boken Morberg Så gott som grön av Per Morberg. Superlätt att göra och väldigt god! Smulpaj är ju en riktig klassiker som alltid funkar!


4 portioner

Smultäcke:

2 dl dinkel, alternativt vetemjöl och havregryn

1/2 dl råsocker

1 tsk bakpulver

125 g rumsvarmt smör

75 g finhackad vit choklad


Fyllning:

200 g blåbär, äpple, rabarber, krusbär, vinbär eller hallon

1 msk maizena


Blanda bär och maizena, lägg i en ugnssäker form. Smultäcke: blanda med fingertopparna eller HASTIGT i matberedare. Blanda sist i chokladen. Täck bären med smuldegenoch grädda i 30 minuter i 200 grader varm ugn. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar