Sidor

tisdag 20 mars 2018

Gräddstuvad pytt i panna

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster. Jag som annars föredrar pytt i panna som inte är gräddstuvad, tyckte faktiskt att denna var riktigt god! 


4 portioner

9 dl skalad, tärnad rå potatis i 1x1 cm stora tärningar
2 dl tärnat kött, exempelvis bringa, rostbiff eller stek
2 dl tärnad korv
2 gula lökar
1 msk mjöl
2 dl grädde
3 msk koncentrerad kalvfond
1 msk worcestersås
1 litet knippe persilja
Salt och peppar
Olja och smör till stekning

Till servering:
4 stekta ägg
Inlagda rödbetor

Skala och finhacka löken. Skölj potatisen noga i kallt vatten så att stärkelsen försvinner, annars klistrar den ihop under stekningen. Låt den rinna av väl i durkslag. Stek först potatisen tills den mjuknar, tillsätt sedan kött, korv och lök. Smaka av med salt, peppar och worcestersås. Stek färdigt. Pudra lätt med mjölet. Häll i grädde och kalvfond och låt puttra ett par minuter. Finhacka persiljan och strö över den. Servera med stekt ägg och inlagda rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar