Sidor

tisdag 20 mars 2018

Bluecheesesallad

Ett recept från Boken Mannerströms husmanskonster. Enkelt att göra och gott! Men tycker att hälften av dressingen räcker.


4 portioner

Bluecheesedressing:
150 g mögelost, gärna roquefort 
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
2 msk rödvinsvinäger
Nymald svartpeppar
En nypa cayennepeppar
Ev lite salt

Sallad:
1 pkt bacon
6 skivor dagsgammalt vitt bröd
1 dl valnötter
1 liten rödlök
1 huvud romansallad

Lägg samtliga ingredienser till dressingen i en matberedare (eller använd en stavmixer), mixa dressingen slät och smaka av. Strimla baconet och stek det knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga. Rosta nötterna i en torr panna. Skala rödlöken och strimla den fint, skölj salladen och bryt den i grova bitar. Blanda salladen med dressingen precis innan serveringen så att den behåller sin spänst. Toppa med krutonger, bacon och nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar