Sidor

lördag 24 februari 2018

Klassiska bruna bönor med stekt fläsk

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Det är väldigt få rätter jag inte tycker om, och bruna bönor är en utav dem... men vad gör man inte för sin sambo!


Ca 8-10 portioner.

500 g torkade bruna bönor (1 paket)
3-4 msk ljus sirap
2-3 msk ättiksprit (12 %)
Ev 1-2 msk potatismjöl
Ca 1 1/2 kg rimmat fläsk i skivor
Salt

Skölj bönorna väl under rinnande vatten. Lägg dem i rikligt med kallt vatten över natten eller ca 10 timmar. Häll bort blötläggningsvattnet. Lägg bönorna i en kastrull. Häll på 1 1/2 liter vatten. Låt koka upp. Tillsätt 2 tsk salt. Låt bönorna koka under lock ca 1 1/2 timme tills de är mjuka. Smaka av bönorna med sirap och ättiksprit. Red ev av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten. Stek fläsket och servera med bönorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar