Sidor

lördag 24 februari 2018

Blodpudding

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Jag som aldrig varit förtjust i blodpudding, har insett att hemmagjord faktiskt är riktigt god! Detta är tredje gången jag testat nu, och varje gång har det varit lika gott!


Ca 4 port.

500 g grisblod
1 gul eller röd lök
1 syrligt äpple
50 g rimmat fläsk eller bacon
50 g smör + smör till stekning
3 1/2 dl grovt rågmjöl
2 msk sirap
1/2 krm malen nejlika
1 krm malen kryddpeppar
1 tsk finstött mejram
Salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör. Skala och skär äpplet i små tärningar. Skär fläsk eller bacon i små tärningar. Stek det och låt rinna av. Smält smöret. Sila blodet genom en finmaskig sil. Vispa upp blodet med öl, mjölk eller buljong och rågmjöl. Tillsätt lök, äpple, fläsk, smör, sirap, nejlika, kryddpeppar, mejram, 1/2 msk salt och 1 krm peppar. Fyll smeten i en smord och mjölad brödform. Täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i 75-90 minuter. Servera med rårörda lingon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar